Ons bezoek aan Malang, fam. van Bergen

Afgelopen zomer zijn mijn zus (Anke) en ik door onze ouders (Janny en Eduard) meegenomen naar Indonesië, om onze pleegkinderen te bezoeken in Malang. Mijn ouders hebben zes pleegkinderen, en mijn zus en ik ieder één. Yayuk, de contactpersoon in Malang, heeft de ontmoeting met onze pleegkinderen heel erg goed geregeld. Mijn complimenten aan Yayuk, zij is een vrouw die van aanpakken weet, en zelfs toen onze plannen op het laatste moment nog gewijzigd moesten worden zorgde Yayuk ervoor dat alles op zijn plek viel. Yayuk had ervoor gezorgd dat wij al onze pleegkinderen in één keer konden ontmoeten op het hoofdkantoor van Permata Hati.

Toen wij aankwamen bij Permata Hati, stonden alle pleegkinderen en de organisatie van Permata Hati al op ons te wachten. De pleegkinderen zagen er allemaal op hun paasbest uit. Van de kinderen kregen wij allemaal een prachtig versierde bloem. Wij zijn met de pleegkinderen rondom de tafel gaan zitten, en iedereen kreeg wat lekkers te eten en te drinken. Nadat mijn moeder de kinderen kort toegesproken heeft (Yayuk vertaalde naar Indonesisch voor de kinderen), was het tijd om cadeautjes uit te delen. De kinderen kregen van ons rijst, suiker en olie, en tevens een eenvoudig horloge in hippe kleuren.

Mijn zus en ik grepen de kans om nog even met onze eigen pleegkinderen, Rizka (18) en Sandra (14) te spreken. De aardige Sumei Adi, de penningmeester van Permata Hati, hielp ons met vertalen. Rizka volgt op een opleiding tot kledingmaakster, en is al bijna klaar. Sandra doet junior high en haar favoriete vak is wiskunde.

Tenslotte wilden we nog iets leuks doen met de kinderen. Yayuk zei dat de kinderen McDonalds erg leuk zouden vinden. Met drie busjes zijn we naar de McDonalds gegaan. Eenmaal aangekomen kozen alle kinderen voor een happy meal met ei, kip en… RIJST! Het zijn natuurlijk Indonesiërs! 😉

 

Janneke van Bergen.