Het verhaal van …Nadia Swastika

Hallo iedereen,

Ik ben Nadia Swastika, 26 jaar. Van 2007 tot en met 2012, vanaf de tweede klas van de Junior High School heeft het schoolproject van Permata Hati mij ondersteund. Ik had    administratienummer 103. In 2012 ben ik geslaagd voor Senior High School. Ik ben mijn pleegouders, Permata Hati en Stichting Kartini heel dankbaar voor de brug die zij mede hebben gebouwd op mijn levensweg. Deze maakte het mogelijk om te worden wie ik nu ben.

Tegenwoordig werk ik als lerares Chinese taal op de BINUS School Bekasi in Jakarta.   Dit is een van de bekendste internationale scholen in Indonesië. Het is voor mij een    dankbare taak om mee te werken aan het versterken en opbouwen van de natie.

Voordat ik mijn carrière als lerares Chinees kon beginnen moest er heel veel geleerd   worden. Als eerste kreeg ik, in 2015 als student een beurs van het Chinese Taal- en Cultuur Studieprogramma waarmee ik kon deelnemen aan een cursus Chinese taal- en cultuuronderwijs. Deze cursus duurt ongeveer een jaar. En werd gegeven aan de Nanjing Xiao Zhuang Universiteit. Door het éénjarig verblijf in China kan de student op een meer intensiever niveau de Chinese taal leren. Het was mijn eerste buitenlandse reis en kennismaking met China.

In 2016 heb ik mijn bachelor Chinese taal en literatuur gehaald op de Rawijaya universiteit in Malang Indonesië.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in China uit de kerk voor het eerst naar huis terug moest. Ik verdwaalde in het station. Ik wist niet welke uitgang ik moest nemen en mijn Chinees was nog onvoldoende toen. En zelfs de belangrijkste man op het station sprak geen woord Engels. Op dat moment realiseerde ik mij dat drie jaar Chinees leren op college nog lang niet voldoende was. Ik was een studente Chinese taal en ik raakte verdwaald omdat ik niet voldoende Chinees sprak. Dat was heel beschamend. Ik ben terug gekeerd naar huis en sprak mijzelf streng toe: “ik moet nog veel harder     studeren, afstuderen en dan weer terugkeren naar China.”

Dus zo gezegd, zo gedaan. Toen ik in 2017 afstudeerde ben ik terug gekeerd naar China.  Ik kreeg een beurs aan het Confucius Instituut en kon deelnemen in het Chinese taal en cultuurstudieprogramma aan de Guangxi Normal Universiteit. Voor deze studie ben ik in een half jaar met goede cijfers geslaagd.

In 2018 kreeg ik mijn eerste baan bij een grote Chinees, technische multinationale        onderneming , u allen waarschijnlijk bekend, het bedrijf  Huawei. Ik was de jongste van de afdeling business en marketing en had geen enkele achtergrond of opleiding op dit gebied. Ik moest heel erg wennen aan deze baan. In heel korte tijd heb ik heel veel geleerd en  uiteindelijk werd ik goed in mijn werk.

Eind 2018 ben ik terug verhuisd naar Indonesië, naar Surabaya om precies te zijn.        Ik kreeg daar nieuwe mogelijkheden en werd hoofd van de marketing afdeling van een   Chinees Internetbedrijf gespecialiseerd op e-commerce en online financiële         dienstverlening in Zuidoost Aziatische landen.

Na drie maanden inwerken, kreeg ik de leiding over twee afdelingen, marketing en        verkoopontwikkeling. In mei 2019 maakte ik mijn eerste buitenlandse zakenreis voor deze firma, naar Sydney, Australië. Het was de eerste maar tevens laatste zakenreis.

Soms gebeuren er onverwachte dingen in het leven die je op een nieuw levenspad       brengen. Ik ben naar Jakarta verhuisd en kreeg mijn baan als lerares op BINUS school.   Het was nooit eerder in mij opgekomen om lerares Chinese taal te worden, maar zie daar, het is nu mijn werk. Een lerares die nog steeds bijleert om iedere dag beter en geïnspireerder les te kunnen geven.

 

Ik wens en bid dat het schoolproject van Permata Hati en Kartini, alle pleegouders, donateurs en betrokkenen veel zegen mogen ontvangen. Dat de hulp en steun in scholing voor de kinderen uit arme gezinnen vooral in en om Malang voortgezet mogen worden. Met een opleiding is er voor deze kinderen een mogelijkheid om een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Hartelijke groet en veel succes

met groeten NADIA