Sjors Otto ontmoet zijn 2 sponsorkinderen

Hierbij een klein verslag van mijn bezoek aan mijn financiële adoptie kinderen in Malang.

Tijdens onze vakantie in december vorig jaar naar Indonesië, wou ik ook graag een bezoekje brengen aan mijn 2 adoptie kinderen in Sumber Manjing bij Malang .

Op onze stop in solo heb ik via WhatsApp contact gezocht met Ibu Yayuk en afgesproken dat zij mij de volgende dag bij mijn hotel in Malang op zou pikken. Na wat misverstanden ’s morgens, hebben we elkaar toch ontmoet en stond zij met chauffeur en nog een medewerker voor het hotel.

Na een lange vermoeiende maar zeker mooie rit en onderweg nog wat gegeten en gedronken te hebben, kwamen we bij het dorpje vlakbij het strand aan.

Opgewacht door een dame die daar de zaken behartigd, gingen we op zoek naar het huisje van Mifta de jongste. Daar aangekomen bleek zij alleen thuis te zijn onder het oog van de buurman,  die af en toe oplette. Het bleek dat haar vader – die visser is – nog op zee was. Nog zo jong en klein, in een leeg kaal huis met enkel een matras op de grond…

Samen met Yayuk met haar gepraat en wat leuke spulletjes en chocolade gegeven uit Holland.

 

 

 

Haar gezicht en handen zaten gelijk onder de chocolade die was al gesmolten, je kan een kind niet blijer maken toch.

Wij hebben haar erna uit gezwaaid om door te gaan naar het 2e meisje. Maar net toen we in de auto stapten, kwam de vader aanrijden op zijn motor, net terug van zee. Ik kon dus toch gelukkig nog even kennis met hem maken.

Aangekomen bij het strand waar het andere meisje woonde, liepen we naar het huis van Cahya die daar met haar oma en opa leeft. Ze zaten al netjes aangekleed op ons te wachten want ze waren al op de hoogte van mijn komst. Wat is dat een prachtig meisje.

We hebben wat gebabbeld en met haar en de familie kennis gemaakt.

Ook hier wat typische spulletjes uit Holland aan haar gegeven waar ze zichtbaar erg blij mee was.

Daarna lekker even naar het strand gelopen om wat foto’s te maken. Prachtige omgeving met een strand en nog geen toerisme. Wat klappermelk uit de kokosnoot gedronken.

 

 

We hebben met de belofte om nog eens een keer terug te komen afscheid genomen.

Toen weer terug gereden en in Malang hebben wij voor aankomst in Malang nog wat gegeten met elkaar. Yayuk heeft ons fijn weer terug gebracht naar het hotel. Al met al een mooie ervaring die zeker de moeite waard was.

Sjors Otto