Hallo in ben LENY

Hallo allemaal,

Ik heet Leny Novelia, ben 17 jaar en zit in de derde klas van de Vocational school richting Multimedia. Volgend jaar in 2017 april zal ik examen doen en mijn studie afronden. Maar nu ben ik nog volop in mijn stageperiode. Dit biedt mij de mogelijkheid om de theoretische lessen die ik op school heb geleerd in de praktijk te brengen. Nu doe ik veel ervaring op. Zo hoop ik mijn kennis op een hoger niveau te brengen.

In de toekomst zal ik dit in een echte baan nodig hebben. Mijn stageplaats is op de afdeling secretariaat van het kantoor van de vice president van deRepubliek Indonesië in Jakarta Ik dank God dat ik op zo’n belangrijk kantoor mijn werkervaring  kan vergroten. Ik ben heel blij en trots dat ik deze kans heb gekregen.

Er was eerst een strenge selectieprocedure op school.  Uit alle stagekandidaten werd ik geselecteerd. Dankzij de gebeden van mijn ouders, familie en de coaches van Permata Hati mag ik hier nu leren. Samen met een aantal andere stagieres uit Malang woon ik in een gasthuis in Jakarta. Iedere dag worden we opgehaald door een speciaal minibusje wat ons naar het kantoor van de vice president brengt. ’s Avonds worden we weer teruggebracht. Ik ben ook blij dat ik niet helemaal alleen in Jakarta ben.

heel bijzonder , samen met de her Kalla en zijn vrouw. De vice president van Indonesia

Zo ben ik aan het werk..

Mijn taken tijdens mijn stage zijn foto’s en filmverslagen te maken van de activiteiten van de vice president H. Muhammad Jusuf Kalla en zijn vrouw Hj. Mudifah Kalla. Ook mag ik eerder gemaakte foto’s en video’s bewerken. De evenementen waarbij de heer en mevrouw Kalla aanwezig zijn, vinden meestal plaats in de buurt van het secretariaatskantoor in Jakarta.

Vaak ben ik ook onderweg in de stad om verslag te doen van andere gebeurtenissen. Ik werk alleen  in Jakarta. Mijn vrienden en ik kregen onlangs een mooie kans om foto’s te maken van de heer en mevrouw Kalla tijdens de viering van open huis Eid Fitri 1437. De vice president en zijn vrouw nodigen dan veel mensen uit hun wijk uit om met elkaar Idul Fitri te vieren. Dit doet de president overigens ook.

Hier op de foto met mw. Kalla

Ook heb ik mevrouw Kalla mogen fotograferen terwijl zij op haar kantoor in Jakarta aan het werk was. Eén keer heb ik onze president, de heer Widodo ontmoet, ter gelegenheid van de viering van Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus jl. Jammer genoeg heb ik van deze ontmoeting geen foto’s kunnen maken.

Iedere dag leer ik weer iets nieuws. Hoe ik een goede werknemer op kantoor word. Daarvoor is discipline, hoffelijkheid, samenwerking en tolerantie  nodig. In mijn opleiding Multimedia leer ik niet alleen fotograferen en filmen, maar ook hoe ik goede, formele brieven moet schrijven in Bahasa Indonesia. Postbehandeling is ook nieuw voor mij. De brieven worden genummerd en in een maandelijks overzicht verzameld.

Op kantoor van de vice president

U begrijpt dat ik veel ervaring op doe tijdens deze stage. Dat ik deze mooie kans heb gekregen stemt mij heel dankbaar. In november 2016 zal deze mooie periode van totaal 1 jaar eindigen. Dan moet ik hard gaan leren voor mijn examens.

Na het behalen van mijn diploma wil ik solliciteren bij de landmacht of bij de marine. Ik zou graag een militaire functie willen uitoefenen. Het is voor mij belangrijk dat mijn ouders en familie trots op mij zijn. Als alles lukt zou ik de eerste in mijn familie zijn met een baan in het leger. Het is voor ons land belangrijk de eenheid en integriteit te bewaren en het leger levert hierin een grote bijdrage.

Hopelijk worden mijn gebeden verhoord en bereik ik mijn doel.

Heel dankbaar ben ik voor alle steun die ik van mijn pleegouders via Stichting Kartini en Stichting Permata Hati mocht ontvangen tot nu. Zij zijn mij zeer dierbaar.

God zegene u allen.

Heel hartelijke groet van Lely Novelia