Sandi voelt zich een geluksvogel

Sandi Pratama Wibowo is mijn naam. Dit jaar ben ik begonnen in de derde klas van de middelbare school. Het is het laatste jaar van het Junior High. Ik leer graag en ga met plezier naar school. Als alles goed gaat zal ik in juni 2020 mijn eindexamen doen. Daarna wil ik mij als graag grafisch ontwerper gaan bekwamen op een middelbare beroepsopleiding (vocational school).

Ik heb heel veel geluk gehad dat ik hulp via Permata Hati ontvang. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog op de lagere school zat. Uit hun huwelijk zijn drie kinderen geboren. Mijn oudere zusje Adriana zit in de tweede klas van een sociaal maatschappelijke opleiding. Mijn jongere broertje, Kevin, is zeven jaar en hij zit nog in de tweede klas van de basisschool. Na de scheiding is mijn vader met onbekende bestemming verdwenen. Wij weten niet waar hij is. Mijn moeder is de steun en toeverlaat van ons gezin. Zij is dienstbode. Zij helpt een gezin met vele huishoudelijke taken, zoals wassen, strijken, schoonmaken en koken etc. ’s ochtends om 7 uur gaat zij het huis uit en ’s middags om 4 uur komt zij weer thuis. Mijn moeder is een sterke vrouw. Maar de hulp van mijn Kartini pleegouders is ook heel welkom en betekent veel voor mijn familie.

Mijn grootste hobby is voetbal. Ik voetbal veel en graag, zowel op het veld als in de zaal. Mijn ambitie is een beroemd voetballer te worden. In mijn dorp oefen ik vaak samen met school- en buurkinderen. Het is gewoon heel leuk om te doen.

Onlangs ben ik door een  voetbalclub uitverkoren om in het team voor ons district mee te spelen. De voetbalcompetitie vond in Malang plaats. Ik mocht samen met schoolgenoten en kinderen van andere scholen in een team namens onze wijk mee doen aan deze competitie. Er deden 14 geplaatste teams van Malang in dit eindtoernooi wat in totaal 3 maanden heeft geduurd. Mijn team werd derde. Een mooi resultaat . Omdat ik in totaal 7 doelpunten heb gescoord in het hele toernooi kreeg ik ook nog een eigen trofee als topscoorder.

Mijn hobby is, denk ik, heel positief voor mijn toekomst . Daarom wil ik doorgaan met voetballen. Maar het advies van mevrouw Ernawati (voorzitter van Permata Hati) zal ik ook goed onthouden. Een schoolopleiding is het belangrijkste en is dus prioriteit nummer 1. Een voltooide opleiding zal mij in staat stellen om mijn doelen te bereiken. Mevrouw Yayuk zei: “jouw opleiding en enthousiasme zullen je helpen om dromen te verwezenlijken en een goede toekomst te krijgen.” Ik zal haar raad nooit vergeten. Daarom zal ik met grote inzet verder leren.

Ondanks dat ik uit een gebroken, arm gezin kom ben ik gelukkig. Ik ben dankbaar voor de hulp die wij  ontvangen. Soms worden er mensen door God gebruikt om zegen te brengen in andermans levens.

Heel hartelijk dank aan mijn tante Katja v.d. Veldt, mijn pleegouder via Stichting Kartini in Nederland en aan stichting Permata Hati, voor de ondersteuning in mijn opleiding. Ik zal goed mijn best blijven doen en met mijn diploma’s op zak een voorspoedig leven tegemoet gaan.

Heel hartelijk dank ven een geluksvogel

Sandi Pratama Wibowo